Our clients purchased a run down double fronted Victorian weatherboard with part of the rear garden removed for an adjacent dual occupancy. 

We met with them several years ago and discussed potential renovating ideas all involving a major renovation which included removing the existing rear of the house and re-designing and re-building.

Our clients appreciate good design and the bar was set high from the outset, with their expectations to be met on a tight budget. The overall approach was for a contemporary box to be created at the rear of the house which incorporated extensive joinery to conceal the mess of a busy family with young children. The new space also had to link with the Victorian style of the front section of the house and was achieved by extending new oak floors from the front of the original house through to the new section at the rear. Carrara marble was also a feature in the kitchen – a common Victorian-era material choice.

NEWSLETTER SIGN UP