In this contemporary renovation to a Californian Bungalow, a vibrant family with young children and an interest in design, craft and art, required a new wing for their period home.

This was to be their ‘forever’ house so the project needed to deliver everything necessary for a practical and comfortable family life that would endure over time.

The brief was to take advantage of the northerly aspect and views of a mature tree and provide an ‘interesting’ space for a young family.

An important element of the interior design program was the creation of a carefully designed transition space between the old and the new which featured the original back wall of the house. The existing bricks were bagged and provide a backdrop for a custom designed open storage unit as well as the space providing an indoor plant area complete with its own watering system and drainage. This space also houses an open stair to an upstairs guest bedroom suite – or possible future parents retreat – in addition to a craft space. The upstairs area could also become two children’s bedrooms as our design  proposal sought to ‘future proof’ the house and provide as many options as possible.

NEWSLETTER SIGN UP